Прескочи кретање

Сервер Си-мапа као посебну услугу нуди мрежу аутора и креатора концептуалних мапа. За ову мрежу је потребна посебна регистрација и ауторизација при пријављивању. За пријављивање, као и за регистровање је обавезан лајв-налог. Уколико га немате, креирате га у процесу регистрације.

Мрежа си-мапера не захтева од вас да сте искусни креатор мапа. Напротив, на мрежи ћете добити додатна упутства како да конструишете своју прву мапу, сажета објашњења о томе како да формулишете централно питање, примере добрих и лоших повезујућих речи итд. Као и на званичном сајту Си-мапа, сва су објашњења и упутства дата преко самих концептуалних мапа, тако да вас најчешће, уместо  линеарног текста,  сачека мапа као објашњење, а у концептима те мапе линкови до других мапа, а у тим другим мапама, линкови до трећих…

Мрежа си-мапера нуди вам форум на којем можете постављати питања стручњацима и међусобно комуницирати, можете се пријавити на фидове Института и користити и друге понуде и подршку твораца алата.

Самом регистрацијом, на мрежи вам се аутоматски отвара фасцикла с вашим именом, у коју можете копирати своје мапе. У овом тренутку има их око 400 000 на свим језицима света. Мапе, иначе, можете без проблема креирати користећи свој језик и писмо.

Адреса  мреже си-мапера је: http://www.cmappers.net/

Advertisements
%d bloggers like this: